top of page

Nicky & Daniëlle

"Wij zijn Psychisch Gestoord, en wij zijn psychisch gestoord."

image00061.jpeg

Ontstaan

Om maar meteen met de deur in huis te vallen: wij zijn psychisch gestoord. Een grapje natuurlijk, maar met een kern van waarheid. We hebben heel wat therapieën erop zitten en ook zijn er flink wat stoornissen aan ons toegeschreven, waar stigma's aan vast zitten die het herstelproces niet makkelijker maakten. We besloten beiden dat we in dit werkveld wilden werken, juist om het anders te doen en startten een opleiding tot zorgprofessional. Na de ggz vanuit zowel cliënt als professional te hebben gezien, besloten we dat we een verhaal te vertellen hebben.

Muziek en theater is wat ons heel blij maakt, wat ons verbindt. en wat ons ruimte geeft om dingen uit te spreken die we anders niet zo snel zouden zeggen. Daarom kozen we ervoor om ons verhaal neer te zetten in de vorm van muziektheater. We begonnen met één korte voorstelling over de GGZ in het algemeen en breidden daarna uit met verschillende korte themavoorstellingen. Alles gebaseerd op onze eigen ervaring en dat van de mensen in onze omgeving.

Doel

Met onze voorstellingen hopen we het gesprek over psychische kwetsbaarheid te kunnen openen. Niet alleen voor mensen die de worsteling kennen, maar ook voor naasten en (zorg)professionals. We hopen erkenning en herkenning te bieden, zodat ons publiek zich minder eenzaam voelt met diens eigen ervaring. Door het delen van ons verhaal en onze ervaringen, hopen we ook anderen aan te moedigen om zich uit te spreken. Met als uiteindelijk doel dat psychische problematiek meer besproken gaat worden en er niet langer zo'n taboe op rust. 

Tenslotte zijn wij ervan overtuigd dat in iedere kwetsbaarheid ook een kracht schuilt. Dat iedere tegenslag ook ruimte geeft om juist te groeien. In ons geval komt dat tot uiting in het maken van deze voorstellingen. Het geeft ons hoop. Hoop dat dingen kunnen veranderen en hoop dat er mooie en krachtige dingen voort kunnen komen uit je ervaring, wanneer je je doel gevonden hebt. En dat delen we graag met ons publiek!

bottom of page